geopend op (14-18 uur):
vr 10 mei
za 11 mei
zo 12 mei
vr 17 mei
za 18 mei
zo 19 mei
vr 24 mei
za 25 mei
zo 26 mei
vr 31 mei
za 1 juni
zo 2 juni
vr 7 juni
za 8 juni
zo 9 juni
vr 14 juni
za 15 juni
zo 16 juni

opening nieuwe expositie
info vogt nog


vr 21 juni
za 22 juni

Roze Zaterdag Groningen

zo 23 juni
vr 28 juni
za 29 juni
zo 30 juni


 
Erwin Olaf          

Lieve Erwin,

Dit is een van de eerste foto's die ik van je zag, afgebeeld in de FlikkerAgenda, lang geleden. Vermoedelijk genomen tijdens de Roze Zaterdag in Amersfoort.
Samen met nog een paar foto's in diezelfde FlikkerAgenda opvallend en prachtig. Het was een van de eerste plekken waainr je je foto's gepubliceerd hebt.

Jaren later toen ik o.a. met mijn man Sandro deel uit maakte van de redactie hebben we nog een paar maal je werk in de FlikkerAgenda gepubliceerd.

De prachtige fotoserie "De tafel van 10" Groningers gefotografeerd in diverse sessies in het Grand Theater hangt vanaf woensdag weer in het Groninger Museum. De toenmalige directeur Frans Haks had een neus voor jong talent.

Een talent wat is uitgegroeid tot één van de beste fotografen, wellicht de beste, die Nederland ooit gekend heeft.

Je was al een beetje bezig afscheid te nemen. je slopende ziekte maakte een zekere toekomst moeilijk. Toch kwam je afscheid nog heel plotseling.

Nederland verliest daarmee niet alleen een fotograaf, maar ook een voorvechter voor héél veel. Een prachtige man, strijdend tegen onrecht, maar bovenal iemand die een fantastische nalatenschap heeft nagelaten aan de Nederlandse samenleving en Die geschonken heeft aan het Rijksmuseum.

We wensen zijn man Kevin, familie, vrienden en de medewerkers van Studio Erwin Olaf sterkte toe met dit verlies.

Jan & Sandro